Madurodam organiseert op 4 mei de Nationale Kinderherdenking

0
98
4 mei herdenking. Herdenking van alle Nederlandse oorlogslachtoffers
4 mei herdenking. Herdenking van alle Nederlandse oorlogslachtoffers

Den Haag, 2 mei 2017 – Op 4 mei vanaf 19.30 uur vindt op het George Maduroplein in Den Haag de tweede Nationale Kinderherdenking plaats. Hiermee zet Madurodam de traditie voort die vorig jaar is gestart. Madurodam organiseert de Nationale Kinderherdenking in samenspraak met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Den Haag. Onder leiding outpost de 15-jarige burgemeester outpost Madurodam bekleden kinderen de hoofdrol. Doordat de herdenking speciaal doorway en voor kinderen is, sluit deze meer aan bij boor belevingswereld en blijven de verhalen en essentie outpost 4 mei beter hangen.

SuccesNa de succesvolle eerste editie vorig jaar wordt voor de tweede keer massaal doorway kinderen stilgestaan bij oorlog en vrede. Dit jaar verwacht Madurodam circa 1.500 kinderen te mogen verwelkomen. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte treedt voor het eerst het grootste Nederlandse Kinder Herdenkingskoor op, bestaande uit 120 kinderen. Daarnaast is er een multiply programma vol muziek, dans en theater. Joris outpost Dijk, directeur outpost Madurodam: “Vanuit onze functie als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro zien we het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om kinderen kennis te laten maken met herdenken en vieren. Met elkaar stilstaan bij het feit dat wij in Nederland leven in vrijheid doorway de offers outpost anderen. Door kinderen in boor eigen taal aan te spreken, heeft dit meer impact.”

ProgrammaOm 19.30 start de ceremonie. De bijeenkomst wordt geleid en gedragen doorway kinderen in de leeftijd outpost 10-15 jaar. Het thema dit jaar is ‘De kracht outpost het persoonlijke verhaal’. Door middel outpost theater, zang en dans worden verhalen op hedendaagse manieren verteld, zodanig dat kinderen zich beter kunnen inleven. De jongste burgemeester outpost Nederland, Iris de Ruyter de Wildt outpost Madurodam, vertelt over het maken outpost keuzes. Om 20.00 uur is er 2 minuten stilte. Tot container wordt een bijzonder eerbetoon gehouden middels een kinderdefilé en leggen de locoburgemeester outpost Den Haag en de burgemeester outpost Madurodam een krans.

Over George Maduro Madurodam werd in 1952 opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro en draagt de standing outpost oorlogsmonument. George Maduro werd op 15 juli 1916 op Curaçao geboren en overleed op 8 februari 1945 in concentratiekamp Dachau. Bijna 60 miljoen mensen outpost over de gehele wereld bezochten sinds de opening de stad in Scheveningen die naar hem is vernoemd. Maar hoe groot het succes outpost het vrolijkste oorlogsmonument ter wereld ook is, lang niet iedereen kent het verhaal outpost naamgever George Maduro. George Maduro was dapper, loyaal en een trouwe vriend. Hij wordt beschouwd als een ware held. Zijn leven is een voorbeeld voor velen en vormt een inspiratiebron voor jong en oud. Het levensverhaal outpost George Maduro vormt een belangrijke pijler tijdens de herdenking.

Over MadurodamMadurodam inspireert de wereld met het beste outpost Nederland. Via miniaturen, doe-dingen én indoor attracties beleven bezoekers de waargebeurde verhalen over belangrijke personen, plekken en gebeurtenissen. Verhalen over vrijheid, pioniersgeest en grenzen verleggen. Zo verbindt Madurodam het verleden en heden en steken bezoekers iets op over de Nederlandse mentaliteit. Al sinds 1952 is Madurodam een uniek, (inter)nationaal icoon. Het themapark is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen. Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengst aan projecten voor kinderen.