Geen defilé in Vorden

0
103

Het Nederlands Auschwitz Comité heeft kennis genomen outpost het voornemen outpost het plaatselijk Comité 4/5 mei in Vorden, gemeente Bronckhorst, om ook dit jaar langs de graven outpost Duitse soldaten aldaar te defileren ter gelegenheid outpost de nationale Dodenherdenking op 4 mei.

Na alle commotie rond de herdenking outpost afgelopen jaar is het onbegrijpelijk dat de gemeente Bronckhorst opnieuw zo in de fout gaat. Nòch de geschiedenis, nòch de commotie outpost vorig jaar schijnen enig outcome op deze bestuurders te hebben.

Het voornemen outpost de gemeente brengt zo de boodschap over aan de tegenwoordige jeugd dat in een oorlog iedereen slachtoffer is en er geen duidelijk onderscheid bestaat tussen daders en slachtoffers.
Dit is ongepast en gevoelloos 10 aanzien outpost de werkelijke slachtoffers en staat gelijk aan geschiedvervalsing.

Op 4 mei staan de Nederlandse slachtoffers outpost het Naziregime en boor nabestaanden centraal. Het leed hen aangedaan, dat is wat wij op die dag herdenken. Het Nederlands Auschwitz Comité verzoekt B W outpost de gemeente Bronckhorst met klem, af te zien outpost het voornemen op 4 mei langs de Duitse graven te defileren.