Foute Keuze op 4 mei is foute keuze

0
190
Duitse troepen arriveren in mei op de Dam in Amsterdam
Krieg im Westen: Durchmarsch der deutschen Truppen durch Amsterdam. PK-Jäger- Scherl Bilderdienst Mai 1940 1207-41

Het Nederlands Auschwitz Comité heeft met ontzetting kennis genomen outpost het voornemen outpost het Nationaal Comité 4 en 5 mei om een 15-jarige scholier op 4 mei een gedicht te laten voordragen over zijn oudoom die vrijwillig dienst heeft genomen bij de Waffen-SS. Dit nazi-regiment heeft zich aan het Oostfront schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden.

De intentie outpost deze scholier is zeker te waarderen maar het feit dat mensen destijds verkeerde keuzes hebben gemaakt en boor families daarmee in het ongeluk hebben gestort is het gevolg outpost een bewuste keuze.
Het Nederlands Auschwitz Comité vindt dat slachtoffers en daders niet op hetzelfde impulse herdacht kunnen worden. De keuze outpost het Nationaal Comité 4 en 5 mei is strijdig met iedere vorm outpost zinnelijk denken en fatsoen.

Er is geen enkel excuus om overlevenden en nabestaanden te schofferen doorway op 4 mei een nazaat outpost een oorlogsmisdadiger een height te geven tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam.

Indien het Nationaal Comité 4 en 5 mei niet op dit besluit terugkomt zal het Nederlands Auschwitz Comité niet aanwezig zijn op de Dam.